Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bobowie informuje, że w dniu 28 kwietnia 2021 r. będzie wydawana żywność w Gminnym Ośrodku Kultury Sportu i Rekreacji w Bobowie w ramach Programu Operacynego Pomoc Żywnościowa w godzinach wcześniej ustalonych z każdym beneficjentem programu.
ZAPYTANIE CENOWE
Szacunkowa wartość zamówienia nie przekracza 30.000 euro .Postępowanie prowadzone jest na podstawie art.4 pkt.8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r Prawo zamówień publicznych ( tj. Dz.U. z 2019r poz. 1843 )
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bobowie,
83-212 Bobowo ul. Gdańska 12,
zaprasza do składania ofert na:
zakup specjalistycznych usług opiekuńczych w miejscowości Grabowiec
Więcej informacji pod adresem:
https://gopsbobowo.bip.gov.pl/publiccontracts/view/29527
- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bobowie z terenu województwa pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Tczewie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym )
- Pomoc żywnościowa trafiła 149 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 7 142,42 ton żywności;
- 447 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
- W ramach Podprogramu 2019 dla 58 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 5 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
- edukacji finansowej – 2 spotkań dla 28 uczestników
- żywieniowo dietetycznych – 1 spotkanie dla 10 uczestników
- Kulinarnych - 1 spotkanie dla 10 uczestników
- Niemarnowania żywności – 1 spotkanie dla 10 uczestników
- Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 uczestników